Bij Tijdlab maken we digitale presentaties voor de culturele erfgoedsector.
Wij nemen jou mee op een reis door de tijd!
Ons erfgoed heeft fascinerende verhalen te vertellen. Met moderne technieken zoals 3D-animaties, hologrammen, (route-)apps, gamification, virtual reality, augmented reality maakt Tijdlab deze verhalen toegankelijk en beleefbaar.
Er zijn veel manieren om erfgoed toegankelijk te maken voor publiek. Tijdlab specialiseert zich met name in digitale presentaties, maar we bieden meer diensten aan.
Vrijwel al onze diensten zijn op maat gemaakt. Voorafgaand aan een project zal er nauwkeurig gekeken moeten worden naar het gewenste eindproduct, de inhoud en de kosten.
Hiernaast staat een samenvattend overzicht van de producten en diensten van Tijdlab. Voor een volledig overzicht van onze diensten kunt u onze toolbox bekijken.
Adviseren en onderzoeken
De middelen om archeologie en erfgoed toegankelijk te maken voor het publiek groeien snel. Naast digitale mogelijkheden zijn er steeds meer manieren om participatie en betrokkenheid te stimuleren. Maar hoe bereik je de juiste doelgroep, en hoe zorg je ervoor dat het verhaal aansluit op hun interesses en behoeften? Tijdlab denkt inhoudelijk mee en biedt ondersteuning gedurende het hele project. Ook bij eventuele subsidieaanvragen.
3D-oplossingen
Tijdlab biedt diverse 3D-technieken om objecten en/of omgevingen digitaal vast te leggen, te reconstrueren en/of en te presenteren in 3D. We maken nauwkeurige digitale kopieën en reconstructies van bijvoorbeeld gebouwen, structuren of vondsten.
Virtual Reality en Augmented Reality
Bij Virtual Reality draagt de gebruiker een speciale bril, waardoor hij of zij zich in een andere werkelijkheid waant, zoals een geanimeerde 3D-scène. Bij Augmented Reality wordt meestal een tablet of smartphone gebruikt om een digitale laag op de werkelijkheid te plaatsen, bijvoorbeeld een reconstructie van een gebouw.
Games en applicaties
Games kunnen heel goed worden gebruikt om meer te leren over erfgoed. Door het toevoegen van spelelementen wordt de aandacht langer vastgehouden. We ontwikkelen games om te spelen op telefoon, tablet of computer, maar ook analoge spelletjes.
Applicaties zijn bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook voor het beleven van erfgoed zijn apps een handig hulpmiddel. Denk bijvoorbeeld aan een app met fiets- en wandelroutes langs archeologisch relevante plekken.
Tentoonstellingen
Tentoonstellingen zijn meer dan alleen een scherm of vitrine met een informatiepaneel. Een tentoonstelling vertelt een verhaal dat is afgestemd op de doelgroep. Samen met stakeholders maken we ontwerpen op basis van de boodschap, ruimte en het budget van de tentoonstelling.
GIS-oplossingen
Met een Geografische Informatiesysteem (GIS) kunnen ruimtelijke data worden beheerd en geanalyseerd. Hiermee maken we informatieve, verzorgde, en soms zelfs interactieve kaarten die verwerkt kunnen worden in publicaties, publiekspresentaties, of op websites.
Pedestal
Pedestal is een innovatieve software voor het bekijken en onderzoeken van 3D objecten. Anders dan een traditionele viewer voor 3D modellen, biedt Pedestal bijvoorbeeld de functionaliteiten om doorsnedes van modellen te maken en om (delen van) modellen te meten.
ArcheoLINK
Ook in de archeologie neemt de digitalisering toe. Het gehele archeologische proces van bureauonderzoek tot aan de deponering is tegenwoordig ondenkbaar zonder tal van digitale processen. Nog altijd worden veel verschillende soorten software, databases, bestanden en standaarden in gebruikt voor deze digitale processen. Zo kunnen deze werkzaamheden vaak niet optimaal worden uitgevoerd. ArcheoLINK brengt al deze processen samen onder één systeem voor het beheren, bekijken, opslaan en presenteren van archeologische projecten.
Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk musea, onderzoekers of opgravingsbedrijven en (lokale) overheden. Klik op één van deze categorieën om te meer te weten te komen over de opdrachten die wij voor deze verschillende organisaties en instanties al hebben uitgevoerd.
Past uw organisatie niet binnen één van deze drie categorieën, maar heeft u wel een project waar we u bij kunnen helpen? Geen probleem! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Maatwerkoplossingen voor kleine streekmusea tot grotere culturele instellingen
Maatwerkoplossingen voor heemkundekringen, opgravingsbedrijven tot onderzoekende instanties.
Maatwerkoplossingen voor gemeenten of provincies.
ArcheoLINK biedt dé oplossing voor het bekijken, opslaan, beheren, opvragen en presenteren van alle gegevens van een archeologische onderzoek. Alle digitale processen vallen met het vernieuwde ArcheoLINK onder één systeem. Van direct inmeten met een gekoppelde RTS of GPS tot aan het opleveren van de pakbon.
Wij brengen het verleden en de toekomst samen. Onze missie gaat verder dan alleen het toegankelijk maken van ons cultureel erfgoed; wij zetten een stap om ons erfgoed beleefbaar te maken met moderne technieken.