Games kunnen heel goed worden gebruikt om meer te leren over erfgoed. Wanneer spelelementen worden toegevoegd om kennis over te dragen, wordt dat ook wel gamification genoemd. Door het toevoegen van spelelementen wordt de aandacht langer vastgehouden.
Tijdlab ontwikkelt games om te spelen op telefoon, tablet of computer. Ook hebben we ervaring met het bedenken en ontwerpen van analoge (bord)spellen, van simpele klassiekers zoals kwartet tot volledig nieuwe spellen.
Een applicatie mobiel, ook wel app genoemd, is een stuk software dat is ontworpen om te draaien op smartphones en tablets. Het programma is ontwikkeld voor het functioneren op deze apparaten en kan gebruik maken van de al aanwezige functionaliteiten, zoals de camera, GPS en het internet.
Er zijn talloze mogelijkheden voor een applicatie voor op een telefoon of tablet. Voorbeelden zijn een app met wandel- en/of fietsroutes, augmented reality filters, educatieve programma’s of een speurtocht met bijhorende uitdagingen. In ons portfolio kunt u voorbeelden vinden.
Tijdlab programmeert applicaties altijd binnen de Unreal Engine. De apps worden beschikbaar gesteld via de Playstore (voor Android apparaten) en Appstore (voor iOS/Apple apparaten).
Met applicatie touchscreen wordt een module bedoeld die specifiek gemaakt voor het gebruik op touchscreens. Deze modules kunnen heel breed zijn, denk hierbij aan kleine spelletjes, een interactieve kaart met verschillende informatiepunten, of een digitaal (foto)boek waar bezoekers zelf de pagina’s omslaan.
In samenwerking met de opdrachtgever wordt gekeken naar de wensen en het te vertellen verhaal. Afhankelijk voor de doelgroep wordt er een plan gemaakt die de content het beste communiceert. Vervolgens wordt de applicatie binnen de Unreal Engine gemaakt
Concept & projectmanagement
Vraag:
Kunnen we bezoekers van het museum interactief laten spelen met de collectie schilderijen om er zo een perspectief aan te geven?
Wat te doen als je een geweldig idee hebt waarvan je weet dat de juiste uitvoering beter door een van je vertrouwde partners gedaan kan worden? Samenwerken natuurlijk, tijdens het pitchen en uitwerken van het plan zagen we dat onze vrienden van Dutch Rose Media de perfecte skillset hadden om deze opdracht tot een goed eind te brengen.
Het idee was om deelnemers op een interactieve manier aan de slag te laten gaan met het verhaal of de boodschap van een kunstwerk. Hiervoor zijn er door jongeren kunstwerken uitgekozen waarbij zij dachten dat dit mogelijk en leuk was. Bij ieder van deze kunstwerken zijn opdrachten bedacht die als doel hadden om de boodschap van het werk met ‘augmented graffiti’ te versterken of compleet te veranderen.
Naast de selectie van kunstwerken en bijbehorende opdrachten moest er ook nagedacht worden over de opstelling van de tentoonstelling. Welke achtergrondkleur past bij ieder kunstwerk, hoe valt de belichting het mooiste en wat komt er op de informatiebordjes te staan. Allemaal voorbeelden van vragen waar via brainstormsessies, discussies en testopstellingen invulling aan is gegeven.