GIS-oplossingen

GIS-oplossingen

In een Geografische Informatiesysteem (GIS) kunnen ruimtelijke data worden beheerd en geanalyseerd. Hiermee maken we informatieve, verzorgde, en soms zelfs interactieve kaarten die verwerkt kunnen worden in publicaties, publiekspresentaties, of op websites. Er zijn verschillende GIS beschikbaar. Bij Tijdlab maken we veelal gebruik van de open source software QGIS.

Heeft u GIS-gerelateerd werk en bent u op zoek naar iemand die (tijdelijk) kan helpen bij bijvoorbeeld het georefereren van oude kaarten of het verwerken van onderzoeksdata? Ook dan kunnen we u helpen! In ons team zit ten minste één GIS-specialist die graag met u meedenkt. Daarnaast zin Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd naar een voorbeeld wat we met deze data kunnen? Neem een kijkje in onze Portfolio of kijk hier naar Verdronken buurtschap Leuven

ArcheoLINK

Ook in de archeologie neemt de digitalisering toe. Het gehele archeologische proces van bureauonderzoek tot aan de deponering is tegenwoordig ondenkbaar zonder tal van digitale processen. Nog altijd worden veel verschillende soorten software, databases, bestanden en standaarden in gebruikt voor deze processen. Daarom kunnen deze werkzaamheden vaak niet optimaal worden uitgevoerd.

ArcheoLINK brengt al deze processen samen onder één systeem voor het beheren, bekijken, opslaan en presenteren van archeologische projecten. Van direct inmeten met een gekoppelde RTS of GPS tot aan het opleveren van de pakbon.

Translate

Verdronken buurtschap Leuven

Geofysisch onderzoek, 3D-reconstructie & Augmented Reality informatiescherm

Vraag:
Hoe maak je een verdwenen buurtschap weer zichtbaar in het landschap?

Links:
ArcheoPro
Buro Kloeg

Aan de Leuvensedijk nabij Groessen en Duiven ligt een poldergebied waar vroeger het buurtschap Leuven gelegen moet hebben. Het enige wat daar vandaag de dag nog aan herinnert zijn wat oude teksten, prenten en de straatnamen. Om het buurtschap weer zichtbaar te maken voerden we samen met ArcheoPro een Geofysisch onderzoek uit. Met behulp van grondradar brachten we in kaart waar de gebouwen van het buurtschap precies gelegen hebben. Onze 3D-artist maakte een parametrisch model van hoe een dergelijk gebouw eruit gezien kan hebben. Doordat deze schaalbaar zijn konden ze op schaal precies op de juiste plekken digitaal teruggeplaatst worden. Om het laagdrempelig zichtbaar te maken in het landschap zochten we contact met Buro Kloeg. Zij maakten een informatiepaneel waarop onze reconstructie zichtbaar wordt in het landschap.