Games kunnen heel goed worden gebruikt om meer te leren over erfgoed. Wanneer spelelementen worden toegevoegd om kennis over te dragen, wordt dat ook wel gamification genoemd. Door het toevoegen van spelelementen wordt de aandacht langer vastgehouden.
Tijdlab ontwikkelt games om te spelen op telefoon, tablet of computer. Ook hebben we ervaring met het bedenken en ontwerpen van analoge (bord)spellen, van simpele klassiekers zoals kwartet tot volledig nieuwe spellen.
Een applicatie mobiel, ook wel app genoemd, is een stuk software dat is ontworpen om te draaien op smartphones en tablets. Het programma is ontwikkeld voor het functioneren op deze apparaten en kan gebruik maken van de al aanwezige functionaliteiten, zoals de camera, GPS en het internet.
Er zijn talloze mogelijkheden voor een applicatie voor op een telefoon of tablet. Voorbeelden zijn een app met wandel- en/of fietsroutes, augmented reality filters, educatieve programma’s of een speurtocht met bijhorende uitdagingen. In ons portfolio kunt u voorbeelden vinden.
Tijdlab programmeert applicaties altijd binnen de Unreal Engine. De apps worden beschikbaar gesteld via de Playstore (voor Android apparaten) en Appstore (voor iOS/Apple apparaten).
Met applicatie touchscreen wordt een module bedoeld die specifiek gemaakt voor het gebruik op touchscreens. Deze modules kunnen heel breed zijn, denk hierbij aan kleine spelletjes, een interactieve kaart met verschillende informatiepunten, of een digitaal (foto)boek waar bezoekers zelf de pagina’s omslaan.
In samenwerking met de opdrachtgever wordt gekeken naar de wensen en het te vertellen verhaal. Afhankelijk voor de doelgroep wordt er een plan gemaakt die de content het beste communiceert. Vervolgens wordt de applicatie binnen de Unreal Engine gemaakt
In een online gameomgeving verkent u een 3D scène digitaal vanaf uw eigen computer. Het geeft mensen de gelegenheid om zelf steden, schepen of bijzondere monumenten te verkennen en te ontdekken. Daarnaast biedt het veel aanvullende mogelijkheden om informatie te delen. Denk hierbij aan het 3D modelleren en weergeven van bouwfases, encyclopedieën of het verwerken van foto’s en video’s.
Afhankelijk van de wens kunnen er meerdere 3D scènes in de gameomgeving worden toegevoegd. De gameomgeving bevat dan een menu met opties.
Afhankelijk van de grootte van de gameomgeving kan deze online worden gehost, of als download worden aangeboden zodat men deze op de eigen computer kan installeren.