In een Geografische Informatiesysteem (GIS) kunnen ruimtelijke data worden beheerd en geanalyseerd. Hiermee maken we informatieve, verzorgde, en soms zelfs interactieve kaarten die verwerkt kunnen worden in publicaties, publiekspresentaties, of op websites. Er zijn verschillende GIS beschikbaar. Bij Tijdlab maken we veelal gebruik van de open source software QGIS.
Heeft u veel GIS-gerelateerd werk en bent u op zoek naar iemand die (tijdelijk) kan helpen bij bijvoorbeeld het georefereren van oude kaarten of het verwerken van onderzoeksdata? Ook dan kunnen we u helpen! In ons team zit ten minste één GIS-specialist die graag met u meedenkt. Daarnaast zin Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Ook in de archeologie neemt de digitalisering toe. Het gehele archeologische proces van bureauonderzoek tot aan de deponering is tegenwoordig ondenkbaar zonder tal van digitale processen. Nog altijd worden veel verschillende soorten software, databases, bestanden en standaarden in gebruikt voor deze processen. Daarom kunnen deze werkzaamheden vaak niet optimaal worden uitgevoerd.
ArcheoLINK brengt al deze processen samen onder één systeem voor het beheren, bekijken, opslaan en presenteren van archeologische projecten. Van direct inmeten met een gekoppelde RTS of GPS tot aan het opleveren van de pakbon.